Friday, June 7, 2013

USIM - Minggu Pertama

Assalamualaikum semuanya.
Alhamdulillah teman berjaya mengharungi minggu pertama USIM dengan jayanya wheeeee. First and foremost , pendaftaran. Teman forever alone ketika hari pendaftaran apabila sahabat sahabat yang lain semuanya sekampung sebatalion. Sobs. Tapi pendaftaran USIM memang teratur ya amat hingga well bukan nak riak tapi aku boleh daftar dengan jayanya. Eh macam riak. Astaghfirullah. Sebelum tu time stuck dalam jam aku SMS SMS la dengan Mir. Pemandu berhemah memang macam ni. Perbualan kami begini :

wehh.. ak bkn nak wat ko sedih.. tapi en ak tgh mentalbreakdown gler doe....sedih gler tgk tmpt ddk nie!!!!!! *sigh~=.=
asal? buruk ke?
haah..jujur ak kate maahad jauh lagi lagi laaagggiii selase!!!!!
selesa la hahahahaaa
eh!!typo plak!!ye weh..kipas guna kipas stand je..x de kipas kat bilik nie..=.=
bapak ahhhhhh patah balik la ceni

Kemudian baru aku tahu bahawasanya kolej kediaman bukan dalam kampus USIM tapi jauh ke Nilai 3 gituh. Waduh aku dahla sesat forever. Memang berbaloi bawak kereta senang nak ke kampus isu tertinggal bas pun aku tak terlibat nanti. Namun berbekalkan panduan yang ada belakang buku hari taaruf, selamat juga menyampai. Ketika itu harus juga ku katakan di sini, cuaca teramat panas masyaallah parking kat kolej pulak of course semua sudah di occupied belaka. Disebabkan tidak sanggup berpanas (harharrrr) , aku pun bajet diva drive masuk and parking betul betul depan blok. Heheh.

ade satu traffic light ni 3 minit merahnye. sempat gua berselca bagai kahkah

Bilik actually not bad. Not bad at all. Selesa jah sebenarnya pastu aku kami roommate modify kedudukan katil bagai andd semua merasa kipas takde halla. Satu rumah 8 orang and ade 3 bilik. 2 bilik 2 orang duduk, lagi satu bilik 4 orang. Aku dapat yang 4 tu but aku lagi suka sebab lagi meriah heheh. Padahal semua menggila kat hall tengah tengah rumah bilik untuk urus diri jah hahaha. Housemate aku dari serata Malaysia uols, Kelantan, Terengganu, Kedah, Perak, Johor, KL and me , Selangor. Awal awal si Kelate, Nasuha cakap slang KL youu lama lama beliau tunjuk belang gua pun perlukan translator yakni Farrah haha pekat nauuu. Alhamdulillah housemate semuanya memang ngam, memasing pagi pagi buta dah merepek kahkah.

Orientasi kami 3 hari jah. Panggil pun Hari Ta'aruf takde minggu minggu semua ni.
Khamis ; Daftar , petang taklimat , malam reherseal majlis esok
Jumaat ; majlis dengan Naib Canselor, nyanyi lagu Gemuruh asik asik lagu ni, main game, reherseal majlis malam pulak, malam ade majlis ape ntah i dozed in and out throughout it
Sabtu ; Senamrobik paling best, Walkathon, gotong-royong, MAKAN ! Petang free so aku pi round Bandar Nilai. forever alone sebab semua tido mir pulak kemas rumah dengan housemate.
Makanan time orientasi memang superb uols sampai sup tulang pun ade homai tetapi real life bermula setelah orientasi haha ikat perut gak do.


Introduction to classes started ! Untuk tamhidi Medic, kitorang belajar English I and II, Arab, Physics, Chemistry, Biology, Math, Quran dan Hadith. QH tu dalam bahasa arab. assignment pun sudah dapat. gasping for air.
kamon Sueha, saje tanak begambo dengan kamera I haha
reunion dengan Kayah Makki !!!!
Lepas Zohor tadi balik la ke rumah tumpangkan Kayah sekali. Ini semua budak Sg Merab. Then pikap Jey terus ke Alamanda meet up dengan Ca Iz. HAHA kemain kan balik terus ke Alam isk isk isk. Best gilos sharing moment pasal uni memasing. Eceh uni konon. Jey siap survey cara cara nak ke Alam dari Cyber. Budak budak MARA youu.
Tiba tiba time aku happy dah sampai rumah, Izyan sms katanya Emma nak pindah whattttttttttttttttttttttttttttt wuwuwuu tak sempat nak menyalam hanya mampu calling calling. Beliau nak pi INTEC pastu ambik Dentistry kat Jordan. All the best ~ cari budak Maahad bersepah sane.
thiz iz Emma

Eh macam panjang lebar. Campus life gituh. Till next time.
p/s ; they call me shae there harharharharrrrrrrrr
p/ss ; sebenarnya gua tengah mentalbreakdown lepas bace FT tadi. Grayyyyyyyyyyyyyyyyy T_T

7 comments:

  1. FT tu apa syaima? Somorang dah update campus life bagai aku masih katak di bawah tempurung basi tsk tsk.


    btw, praying for the best of u syaima ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. fairy tail youu hahaha. takpe oppa i'm lookin forward campus life kau pulokk. tengs tengs serta all d best :DD

      Delete
  2. salam :) nak tanye, hari daftar first-first tu kena pakai tudung putih biasa ke tudung skola putih ?? err. sebab sy dpt usim jgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok ehh. tudung ape pun takpe asal putih je

      Delete

perkembangan terkini

wish me luck for second sem in my first year. no scratch that. pray for me. and my friends.

sayang korang, serius.

sayang korang, serius.